Hóember-készítés műanyag-poharakból

Hogy építsünk műanyag-poharakból hóembert, addig is, amíg nincs hó?

Ötletes, egyszerű elkészíteni, és egy ilyen hóember még a lakásban is jól érezheti magát, hiszen nem olvad el.

Kellékek:
  • Tűzőgép
  • Műanyag poharak ( kb. 250 db)
  • Sál
  • Sapka
  • Színes papír
Elkészítés folyamata:
Kezdjük el a poharakat egymáshoz rögzíteni tűzőgéppel a padlón vagy asztalon. A lényeg, hogy egyenes felületet kapjunk, így a hóember nem fog inogni. Kör alakra formáljuk az első sort. Több dologtól is függ, mennyi poharat kell összeillesztenünk. Mekkora hóembert szeretnénk, és mekkora poharakból készítjük.




Az első sor összetűzése után mindig egyre kevesebb poharat tűzzünk hozzá az alaphoz, így fogjuk megkapni a labda alakot. Mint tudjuk, a hóember két gömbből áll, ezért készítsünk egy kisebbet is ugyan ezzel a technológiával. A nagyobb gömbön hagyjunk helyet a kisebbnek, hogy szépen egymáshoz illeszkedjenek.





 Díszítéshez használjunk papírt, vagy fekete zoknit.
Fekete zoknival kitömhetjük azokat a poharakat, melyek a hóember szemei lesznek. Orrnak használhatunk igazi sárgarépát is, vagy narancssárga papírból is készíthetünk hóemberünknek orrot. És természetesen a sapkáról és sálról se felejtkezzünk el!
 
 Lámpa:
Közepében, jobban mondva a hasában elhelyezhetünk egy asztali lámpát is, és este világíthat a sötétben.
Figyeljünk oda, hogy a lámpa és a hóember hasa között legyen elég hely, mert a lámpa búrája felmelegedhet.
Kellemes kikacsolódás lehet az egész családnak, különösen, ha a gyerekekkel együtt készítjük el, illetve csodás karácsonyi dísz a lakásban. Szép dolog egy kézzel készített ajándékot is adni a többi karácsonyi ajándék mellé.
Hóember-készítésre fel! :)

Forrás: noivilag.hu

További ajándékötletek.

Megjegyzések